PERUSTIETOA JA MAKSUT

MIELENRAUHAA JA TYYNEYTTÄ TAIJISTA JA QIGONGISTA

OHJEET TAIJIN PERUSKURSSILLE TULEVILLE/QIGONG-HARJOITTELUUN TULEVILLE


Harjoitteluun tarvitset mukavan, joustavan harjoitteluasun, sisäkengät ja juomapullon. Vaikkakin laji on hyvin levollista ja tyyneltä näyttävää, se on myös samalla energiaa kuluttavaa. Suosittelemme treeneihin osallistumista säännöllisesti kaksi kertaa viikossa. Suosittelemme myös lauantain vapaavuoron hyödyntämistä!

Kun päätät jäädä taijin peruskurssille tai qigong-treenaukseen, ole ystävällinen ja täytä  ilmoittautumislomake ja maksa kurssimaksu (ilmoittautumislomakkeesta informoivat ohjaajat). Taijin harjoitteleminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja sitkeyttä sekä kärsivällisyyttä. Se myös palkitsee treenaajansa pitkällisestä harjoittelemisesta. Suurin osa toiminnastamme on viikottaisten treenien ja pitkäjänteisen harjoittelun täyttämää. Toimintaan osallistuminen peruskurssin jälkeen edellyttää vuosimaksun maksamista (taiji). Qigongin kohdalla maksu koskee kutakin harjoittelukautta (kevät ja syksy).

Olemme sisätiloissa tammikuusta huhtikuun loppuun, toukokuussa siirrymme ulkoharjoitteluun. Syksyllä aloitamme jälleen sisätiloissa syyskuussa ja jatkamme joulukuulle saakka. Harjoittelussa on joululoma joulu-tammikuun vaihteessa ja kesäloma heinäkuussa.

Vuosittain on mahdollista saada tiiviimpää opetusta erilaisilla leireillä, joita järjestetään tarpeen mukaan; osallistumme myös muilla paikkakunnilla järjestettäviin leireihin. Aika ajoin on myös muita oheistapahtumia, kuten näytöksiä joihin halukkaat voivat osallistua.

KAIKKIA TREENAAJIA KOSKEVAT OHJEET (PERUS- JA JATKOTASO, TAIJI SEKÄ QIGONG)

Seura ei ole vakuuttanut taijin ja qigongin harjoittelijoita. Riski loukkaantumiseen on kuitenkin erittäin pieni. Vastuu on jokaisella harjoittelijalla itsellään.

Kuten yleensäkään, sairaana tai loukkaantuneena ei saa harjoitella.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä polvien asentoon mitä tahansa taijin ja qigongin muotoa harjoiteltaessa: (1) polvi ei saa liikkeissä ylittää varvaslinjaa, (2) polvet ja varpaat eivät saa olla eri suuntiin mitään liikettä tehtäessä, vaan ne ovat aina samaan suuntaan, ja (3) TÄRKEÄÄ: kun paino on polven päällä, polveen/jalkaan ei saa samaan aikaan tulla vääntöä. Lisäksi on huomattava, että (4) taijin harjoittelua epätasaisella alustalla (esim. luonnossa) ei suositella, vaan alustan pitäisi olla tällöinkin aina tukeva ja vakaa. On alusta lähtien opittava nämä perussäännöt.

Mahdollisista terveydellisistä rajoituksista tulee halutessasi ilmoittaa harjoittelukauden/kurssin alussa ohjaajalle.  Mikäli terveystilanne muuttuu harjoittelun aikana, myös siitä on informoitava ohjaajaa/ohjaajia. Ohjaajilla on asiasta vaitiolovelvollisuus.

Jaoksessamme harjoitetaan taijia ja qigongia puhtaasti eräinä kansainvälisesti levinneenä urheilumuotoina ja terveyttä ylläpitävinä harjoitteina, ei terveydenhoidollisena harjoitteina.

On tärkeää huomata, että taijin ja qigongin harrastaminen soveltuu, kuten kaikki muutkin lajit, joillekin, mutta ei taas toisille. Tärkeintä on kuunnella itseään ja omia tuntemuksiaan kun aloittaa lajin harrastamisen.

HARJOITTELUN HINNAT  JA MAKSUTAVAT


Laskut lähetetään sähköpostiosoitteiden perusteella treenaajille. Voit maksaa myös suoraan Jigotai ry. taiji-jaoksen tilille, tilinumero FI9552900220293326 Kaikki seuran rahaliikenne ylläolevaa tiliä käyttäen, ei käteisellä – laita tiedonantoja-osaan merkintä mitä maksusi koskee.
  • Taijin peruskurssi: 100 euroa työssäkäyviltä. Poikkeukset: Jyväskylän korkeakoululiikunnan kautta tulevat opiskelijat 40 euroa, samoin työttömät  ja eläkeläiset 40 euroa (todistettava) 
  • Taijin treenausta jatkavat (peruskurssin jälkeen): vuosimaksu kaikilta treenaajilta 120/100 euroa (maksetaan vuoden alussa): 120e työssä käyviltä, 100e työttömät/eläkeläiset/Jyväskylän korkeakoululiikunta. 
  • Qigong-harjoittelu lauantaisin: seuran ulkopuolisille 40 €, työttömille 30 €, korkeakoululiikunta 20 €, ensimmäinen kokeilukerta maksuton
  • Taijin kesätreenaus: 30 euroa (seuran ulkopuolisille, edellyttää Yang-24 sarjan hallintaa) 
  • Kannatusjäsenmaksu ei-aktiiveille: mikäli haluat tukea yleishyödyllistä toimintaamme, otamme mielellämme vastaan kannatusjäsenmaksuja: 10 euroa/hlö (ei sisällä harjoitteluoikeutta tai muita vastaavia etuja). Maksu allaolevalle jaoksen tilille. Jos samalla haluat sähköpostilistalle, ilmoitatko siitä tiedottajalle taiji.jigotai@gmail.com. 
  • Taijin tutustumiskäynti ilmainen (vain viikkovuoroilla, ei koske leirejä) 
  • Taiji- ja qigong -leirit: jokaisella leirillä oma maksunsa, maksetaan ennakkoon annettujen ohjeiden mukaan